Jídelna
Kontakty
Informace o alergenech
V souladu s nařízením Evropské unie 169/2011/EU, čl.44, odst.1a) o poskytování informací o potravinách spotřebitelům, obsahuje náš jídelní lístek informaci o alergenech obsažených v jednotlivých jídlech (čísla v závorce).
Na směrnici EU navazuje Vyhláška ČR 113/2005Sb. o uvádění alergenů v případě připravovaných pokrmů ve školních jídelnách.
Soupis seznamu alergenů:
- Obiloviny obsahující lepek (1/1 pšenice, 1/2 žito, 1/3 ječmen, 1/4 oves, 1/5 špalda, 1/6 kamut nebo jejich hybridní odrůdy) a výrobky z nich
- Korýši a výrobky z nich
- Vejce a výrobky z nic
- Ryby a výrobky z nich
- Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
- Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- Mléko a výrobky z něj
- Skořápkové plody ( 8/1 mandle, 8/2 lískové ořechy, 8/3 vlašské ořechy, 8/4 kešu ořechy, 8/5 pekanové ořechy, 8/6 para ořechy, 8/7 pistácie, 8/8 makadamie) a výrobky z nich
- Celer a výrobky z něj
- Hořčice a výrobky z ní
- Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- Oxid siřičitý a siřičitany v koncentraci vyšších 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
- Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
- Měkkýši a výrobky z nich