ZÁKLADNÍ ŠKOLA DRAHELČICENa Návsi 5, Drahelčice

Jídelna

Jídelníčky

Kontakty


Zuzana Ottová

Hospodářka, školní jídelna

info@msdrahelcice.cz

Martina Doležalová

hlavní kuchařka

info@msdrahelcice.cz

Martina Hrabová

kuchařka

info@msdrahelcice.cz

Etela Svobodová

kuchařka

info@msdrahelcice.cz

Iveta Vůjtová

pomocná kuchařka

info@msdrahelcice.cz

Jana Palivcová

pomocná kuchařka

info@msdrahelcice.cz

Jiřina Slunéčková

pomocná kuchařka

info@msdrahelcice.cz

Informace o alergenech

V souladu s nařízením Evropské unie 169/2011/EU, čl.44, odst.1a) o poskytování informací o potravinách spotřebitelům, obsahuje náš jídelní lístek informaci o alergenech obsažených v jednotlivých jídlech (čísla v závorce).

Na směrnici EU navazuje Vyhláška ČR 113/2005Sb. o uvádění alergenů v případě připravovaných pokrmů ve školních jídelnách.

Soupis seznamu alergenů:

  1. Obiloviny obsahující lepek (1/1 pšenice, 1/2 žito, 1/3 ječmen, 1/4 oves, 1/5 špalda, 1/6 kamut nebo jejich hybridní odrůdy) a výrobky z nich
  2. Korýši a výrobky z nich
  3. Vejce a výrobky z nic
  4. Ryby a výrobky z nich
  5. Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
  6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
  7. Mléko a výrobky z něj
  8. Skořápkové plody ( 8/1 mandle, 8/2 lískové ořechy, 8/3 vlašské ořechy, 8/4 kešu ořechy, 8/5 pekanové ořechy, 8/6 para ořechy, 8/7 pistácie, 8/8 makadamie) a výrobky z nich
  9. Celer a výrobky z něj
  10. Hořčice a výrobky z ní
  11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
  12. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentraci vyšších 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
  13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
  14. Měkkýši a výrobky z nich